Shakti den indiska spikmattan

En mångtusenårig indisk visdom som helar, ger kraft och energi.

Spikmattan är ett mycket effektivt verktyg för att lösa spänningar och emotionella blockeringar. Den ger ökad blodcirkulation och syreupptagning. Används vid låg energinivå, hög stressnivå, sömnbesvär och depression mm.
Vi har även Adanced och Light!

Källa och tilläggsinformation: www.shaktimattan.se

Alla kroppsliga och mentala problem har sitt ursprung i blockeringar i vår fysiska kropp. Genom att lösa dessa inre spänningar löser vi en hel del av problemen. Från depression till spända axlar och dålig matsmältning. Vid regelbunden användning av Shakti spikmattan kommer du att lösa upp kroppens spänningar.

Med sitt ursprung i den tusenåriga traditionen är spikmattan ett väl beprövat verktyg för healing av kroppen. Den användes av indiska yogis (utövare av yoga), för att nå perfektion av kropp och sinne.

Dessa indiska siare hade skapat en matta för att bli fria från lidande (spänningar) och nå det djupa inre lugnet. Den ursprungliga spikmattan var gjord i trä och metall. Idag har vi återskapat mattan i en mer estetisk, lätthanterlig modell. Vi har bytt metall mot plast och trä mot tyg. Varje plastknapp har 27 piggar. Varje matta har 230 knappar. Detta ger över 60000 piggar, vilket troligen överträffar de traditionella mattorna.

Under en behandling aktiveras tusentals punkter i kroppen. Blockeringar och spänningar löses och ger ett fritt flöde av energi.

När du lägger dig ner på spikmattan upplevs piggarna först som smärta, men den klingar av och ersätts av skön värme då blodcirkulationen ökar. Har du känslig hud kan du lägga ett tunt tyg mellan kroppen och mattan de första gångerna.

Shakti spikmatta ger en stark healing och då kan olika reaktioner uppkomma under behandlingen. De kan variera från person till person och vid olika tillfällen. Man kan känna trötthet under behandlingen och det är inte ovanligt att man somnar. Frossa och hungerskänslor kan uppstå. Även starka känslor som lycka och ilska. Detta är reaktioner på att mängder av energi är i rörelse. Det går snart över och ger plats för ett djupare lugn. Stora mängder endorfiner och lugn-och-ro hormoner har frisatts vid behandlingen och ger kroppen återhämtning och vila. Därför rekommenderas avslappning eller lugn aktivitet efter behandlingen. Shakti är även mycket bra vid rehab samt efter träning, eftersom den ger snabb återhämtning och ökad blodcirkulation.

Lägg din Shakti i sängen eller på annat mjukt underlag. Vi rekommenderar att du ligger på Shakti-spikmattan 15-30 minuter per tillfälle, men det är inte farligt att ligga längre eller om du råkar somna. Använd den när du har tid och lust, gärna varje dag.

Du kan vid behov handtvätta din spikmatta i ljummet vatten. Undvik tvättmaskin och torktumlare, de kan skada piggarna.